Published on inregion.cz (https://www.perognuno.cz)

Domů > Penne all´arabiata

Penne all´arabiata

Autor: 
Šárka Konečná
Inregion
Datum zveřejnění: 
Čtvrtek, Prosinec 15, 2022 - 16:00
Penne all´arabiata
Autor fotografie: 
Šárka Konečná, inregion.cz

Naštvanost v sobě skýtá neskutečné možnosti, které se dají až neuvěřitelně promítnout do kuchyně. Když pomineme násilnosti, které se ve vzteku dají napáchat a dost často končí pro útočníka ve vězení, můžeme si naopak perfektně uvařit a třeba se i smířit s tím, kdo nás právě rozčílil. Záleží na fantazii. Zde ji promítneme na talíř a vězte, že po konzumaci takto připravených těstovin, nikomu na násilí myšlenky nezbydou. Bude totiž mít co do činění sám se svojí hořící pusou.

Ingredience pro dvě osoby:

2 stroužky česneku

plechovka rajčat (ideálně krájených a loupaných)

olivový olej

chilli paprička (hodně pálivá stačí jedna), méně drsných dle libosti

půl hrsti čerstvé bazalky

sůl, pepř

120 g těstovin typu penne (pro alergiky bezlepková verze)

 

Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme na drobné kostičky nasekaný česnek, chilli papričku (nebo papričky a vše opečeme. Z čerstvé chilli papričky doporučuji odstranit semínka, a nakrájet ji na menší plátky, lze ji samozřejmě i nasekat).

Až česnek a paprička změkne, přidáme plechovku rajčat, sůl a pepř, omáčku necháme zvolna povařit.

Zatím, co se omáčka vaří, ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu a až nám tato vře, přidáme do ní těstoviny. Ty uvaříme tzv. "al dente", tedy na skus. Var toho typu těstovin na skus trvá cca 8 minut, ale raději se přesvědčíme tím, že jednu penne krátce před uplynutím stanovené doby vytáhneme a ochutnáme. Pokud není tvrdá, ale zlehka uvařená, aniž by z ní byla rozplizlá hmota, máme to pravé. Těstoviny scedíme,dáme na talíře (na každý jednu porci) a navrch přidáme rajčatovou omáčku, kterou jsme si předtím připravili.

Ozdobíme několika lístky čerstvé bazalky, to proto, abychom si "takzvaně" pochutnali i očima

Zdroje: 
inregion.cz, receptyodfrancesci.cz
  • Penne all´arabiata
  • italská kuchyně
  • Itálie na talíři
  • bez lepku
  • bez laktó